Lennart Ryberg

Sedan tidig barndom har jag samlat frimärken i någon form. Jag inspirerades till detta av min far som också är en ivrig samlare av Sverige. Länge var detta också mitt enda samlingsområde. I samband med mina studier i Göteborg under 1980-talet breddades dock mitt intresse till att även omfatta hemortsfilateli. I själva verket var jag ej medveten om att området hettte så vid denna tid utan jag började helt blygsamt samla enstaka filatelistiska objekt från Uddevalla. Studierna medförde inte mycket tid till detta så det var inte förrän ankomsten till Västerås och mitt inträde i ABB Frimärksklubb och sedermera Västerås Frimärksklubb som intresset växte till att bli mer ”seriöst”.

Jag blev redan 1979 medlem i Postmusei Vänner, gick ur efter några år, men har nu sedan länge varit en trogen medlem i denna fina förening. Dess publikation ”Postmusei Ryttare” är bara den värd medlemsavgiften. Jag är också medlem av Hemortsfilatelisterna.

Numera samlar jag flera områden, men det är främst min Bohuslän samling jag ägnar mest tid åt. Att samla ett helt landskap är mer än nog att bita i. Som ni ser av grafen nedan finns det många stämplar av respektive normalstämpeltyp att införskaffa. Jag samlar singelfrimärken, brev, brevkort, klipp, PS-kort, Rek-kvitton, Ångbåtar, Järnvägsstationer, Poststationer från Bohuslän.

För montage ändamål använder jag Microsoft Publisher. För att hålla reda på vilka stämplar m.m. jag har använder jag mig av Microsoft Access. Jag har dock ännu inte kommit så långt att jag kan ställa ut på en utställning. Detta kräver vissa saknade objekt samt tid att montera samlingen.

Medlem_Lennart_Ryberg_Pict001

Övriga områden jag samlar är :

 

Gustav VI Adolf, brev och stämplar inom kurseringstid.
Norden postfriskt
Baltikum postfriskt
Seriefigurer på frimärken
Madonnabilder på frimärken

 

Just nu sökes:

 

 • Alla typer av vackra brev Gustav VI Adolf inom kurseringstiden (även enklare porton)
 • Prakt/Lyx stämplar på singel, brev, brevkort, klipp från följande orter:
  AMNERÖD,N10
  BJÖRLANDA,N16
  GILLEBY,N59
  HEDEKAS,N58+N59
  HERRESTAD,N16
  HOGDALS MEDBY,N33
  HÖGÅS,N16
  KALVSUND,N14
  KAREBY,N16
  LANE-RYR,N59
  PKXP 40
  ROMELANDA,N16+N14
  STRÖMSTAD-NORDBY
  TAVLEBORD,N33
  TEGNEBY,N16
  ÅBXP 159
  ÅBXP 166
  ÅBXP 179
  ÅBXP 70
  ÅBXP 96
  ÅBXP 98  
 • Grebbestad strålstämpel på brev
 • 1600-talsbrev från Bohuslän
 • 1700-talsbrev från Bohuslän
 • Fjäderbrev från Bohuslän
 • Soldatpost/Klockarpost från Bohuslän

 

Om ni har något av intresse, skicka mail genom att trycka här, eller ring 021-129135 (kväll).